کیست درموئید یکی از تودههایی خوش خیم از انواع کیستهای تخمدان است. این توده به علت دارا بودن موادی از جمله مو و غضروف و چربی و دندان با این نام شناخته میشود و بر اثر بقایای مواد ژنتیک یا سلولهای بنیادی ایجاد میشود که منشاء این سلولها به دوران جنینی بازمیگردد در واقع میتوان گفت کیست ناشی از اختلالی در تکامل بافت پوست در دوران جنینی ایجاد شده و معمولاً در دوران کودکی تا بزرگسالی قابل مشاهده نخواهد بود. این بیماری اکتسابی و عفونی نبوده و بیشتر در زنان با سنین ۲۰ الی ۳۰ مشاهد میشود.
در صورت رشد ناهماهنگ لایههای پوست در لایه اپیتلیوم فضایی کیسه مانند ایجاد شده در نتیجه ساختارهای پوست در این ناحیه به دام میافتند و کیست ایجاد میشود. دیواره سلولی این کیست مشابه ساختار خارجی پوست و دارای فولیکولهای مو، غدد عرق و گاهی مو، دندان یا عصب است. کیست درموئید دارای دو نوع خوش خیم و بدخیم است که در اغلب موارد خوش خیم است.
تفاوت کیست مویی پایین کمر با کیست درموئید
گاهی ممکن است کیست مویی با کیست درموئید اشتباه گرفته شود که درایت و مهارت پزشک معالج میتواند احتمال بروز این خطا را محدود کند.
مهمترین تفاوتهای کیست مویی با کیست درموئید به این شرح است:
با توجه به تفاوتهایی که این دو بیماری دارند اما تشخیص این ضایعه برای بیمار امکانپذیر نیست و مراجعه به پزشک متخصص برای تشخیص و معاینه دقیق الزامی است.
علائم بیماری کیست درموئید