پخش شدن گاز یک عمل طبیعی برای هضم مواد خوراکی در روده ها است، اما از طرفی جمع شدن گاز بیش از حد در روده می تواند به این معنی باشد که هضم شما به هم ریخته است. زمانی که این گازها پس از خوردن نوشیدنی های گازدار جمع شد، بیشتر از طریق آروغ زدن قبل از رسیدن به روده خارج می شوند. گازهای ایجاد شده در روده بیشتر توسط باکتری ها که وظیفه هضم کربوهیدرات را بر عهده دارند، در فرآیندی به نام تخمیر تولید می شوند.
اگر تخمیر بیش از حد در حال انجام است، به این دلیل است که کربوهیدرات های زیادی به طور طبیعی زودتر در فرآیند گوارش، قبل از رسیدن به آن باکتری های روده، جذب نمی شوند. این اتفاق می تواند بنا بر چند دلیل باشد. شاید برای هضم مناسب، خیلی سریع غذا خورده باشید. یا ممکن است نوعی بیماری عدم تحمل غذایی خاص یا بیماری گوارشی (GI) داشته باشید. برخی از علل احتمالی عبارتند از:
این محتویات می توانند شامل جامدات، مایعات و گاز باشند. زمانی که در امتداد مسیر گوارشی انسداد یا محدودیتی ایجاد شود، عملکرد عضلات مسئول حرکت محتویات گوارشی دچار اختلال گردد، این مواد ممکن است در دستگاه گوارش تجمع پیدا کنند. هر گونه تجمع محتویات گوارشی در طول دستگاه گوارش فضای کمتری را برای پردازش مقادیر طبیعی گاز باقی می گذارد. همچنین فضای کمتری برای چیزهای دیگر در شکم شما از جمله مایعات گردش خون و چربی باقی گذاشته که باعث سفت تر شدن عضله در این قسمت از بدن میشوند. علل انباشتگی مواد غذایی می تواند شامل موارد زیر باشد:
در زنان و دختران اغلب متوجه می شوند که نفخ شکم بیشتر با چرخه قاعدگی آنها هماهنگ است تا با روند گوارش. اگر این طور است، بهتر است بدانید که تنها نیستید. زیرا حدود سه چهارم زنان ادعا دارند که پیش از قاعدگی و در حین آن دچار نفخ متوسط تا شدید می شوند. همین موضوع در دوران قبل از یائسگی، که نوسانات هورمونی شدیدتر می شود، نیز بسیار رایج است. وقتی صحبت از نفخ شکم به میان می آید، هورمون های زنانه نقش مهمی دارند. چون می توانند از زوایای مختلفی مثل احتباس مایعات، تجمع گاز، یا کند شدن فرایند گوارش در بروز این حالت دخالت داشته باشند. حتی حساسیت شما را نسبت به این عوامل افزایش دهند.