برای شناسایی دقیق منبع خونریزی مقعدی، پزشک ابتدا با بیمار صحبت می کند و شرح حال کامل پزشکی تان را بررسی خواهد کرد. سپس، معاینه فیزیکی ناحیه مقعد انجام می شود. انتخاب نوع آزمایش ها به عواملی مانند سن، شدت علائم و سابقه بیماری های گوارشی شما بستگی دارد.
آزمایش های تخصصی برای تشخیص خونریزی مقعدی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
در این روش، ابزار کوچکی به نام آنوسکوپ وارد مقعد شده تا پزشک بتواند کانال مقعد را با وضوح بیشتری مشاهده کند. این تست برای بررسی سریع مشکلاتی مانند شقاق یا بواسیر بسیار کاربردی است.
روشی تشخیصی برای مشاهده بخش انتهایی روده بزرگ (سیگموئید). در این روش، یک لوله باریک و انعطاف پذیر با دوربین، وارد روده میشود تا نواحی داخلی روده تحت بررسی قرار گیرد. این روش به ویژه برای یافتن پولیپ، التهاب یا خونریزی خفیف مؤثر است.
در این تست جامع، لوله ای بلند و منعطف از راه مقعد وارد روده بزرگ می شود و پزشک می تواند کل مسیر کولون را بررسی کند. کولونوسکوپی یکی از دقیق ترین روش ها برای یافتن پولیپ، زخم، التهاب یا تومورهای روده ای است.
در شرایط اورژانسی فوراً با اورژانس تماس بگیرید اگر:
خونریزی شدید و ادامه دار است و با علائم شوک همراه باشد، مانند:
در موارد زیر فوراً به اورژانس مراجعه کنید:
مراجعه به پزشک در صورت خونریزی خفیف اما پایدار:
اگر خونریزی مقعدی بیش از ۲۴ تا ۴۸ ساعت ادامه داشت یا شما را نگران کرده، حتماً در اولین فرصت با پزشک متخصص گوارش یا عمومی وقت ملاقات بگیرید.
در بسیاری از موارد، بله با رعایت برخی نکات ساده می توان خطر بروز خونریزی مقعدی را به ویژه در اثر یبوست یا اختلالات گوارشی کاهش داد.
چگونه از خونریزی مقعدی جلوگیری کنیم؟
اگر دچار یبوست هستید یا مستعد آن هستید، رعایت موارد زیر به رفع یا کنترل آن کمک می کند:
منابع خبر:
خونریزی مقعدی https://mehresefid.ir/rectal-bleeding-warning-signs/
https://www.healthdirect.gov.au/rectal-bleeding
https://www.mayoclinic.org/symptoms/rectal-bleeding/basics/causes/sym-20050740