بواسیر یا هموروئید چیست و راه های درمان بیماری همورئید یا بواسیر

بیماری بواسیر بیماری رایجی است که نیمی از افراد در هر برهه ای از زندگی شان به آن مبتلا می شوند

بواسیر یا هموروئید چیست و راه های درمان بیماری همورئید یا بواسیر

بیماری بواسیر بیماری رایجی است که نیمی از افراد در هر برهه ای از زندگی شان به آن مبتلا می شوند

چرا دچار درد دنبالچه می‌شویم؟

دنبالچه نام استخوان انتهایی ستون فقرات است که نقش بسیار مهمی در بدن دارد.  این استخوان مثلثی شکل و کوچک دقیقا مابین لگن و باسن قرار گرفته و هرگونه آسیب و تحریک این استخوان، باعث ایجاد درد در این بخش می شود.

عواملی که باعث ایجاد آسیب در استخوان دنبالچه می شوند شامل:

  • زایمان های سخت در بانوان
  • ایجاد فشار یا ضربه به ناحیه دنبالچه
  • اضافه وزن
  • زمین خوردن روی باسن
  • یبوست های طولانی مدت
  • عفونت

یکی از دلایل آسیب پذیر بودن استخوان دنبالچه، محدوده حرکتی کم این استخوان است و ایجاد هرگونه فشاری که باعث شود استخوان دنبالچه بیشتر از محدوده خود حرکت کند، باعث آسیب می شود.

منبع مقاله

شاید عملکردهای مختلف این استخوان کوچک در بدن دور از تصور باشد اما کارهایی مثل توزیع یکسان فشار در لگن، شکل قرار گرفتن ستون فقرات، ایجاد استحکام در کمر و نواحی اطراف آن و غیره توسط این استخوان کوچک انجام می شود.

 گفته شد که یکی از عوامل ایجاد ناراحتی در ناحیه استخوان دنبالچه، عفونت است. بیماری عفونی که در ناحیه مقعد و نشیمنگاه ایجاد می شود، معمولا کیست مویی یا سینوس پیلونیدال است. این عارضه زمانی بروز پیدا می کند که مویی در بخش انتهایی ستون فقرات یا همان استخوان دنبالچه به داخل پوست برگردد. البته ممکن است به ندرت در سایر نواحی بدن هم شاهد کیست مویی باشیم اما وقتی این عارضه در پایین کمر ایجاد می شود، علائم و نشانه های آن جدی تر و دردناک تر است.

 

کیست مویی چیست؟

کیست مویی اغلب با ایجاد آبسه و عفونت همراه است که نتیجه واکنش بدن به مویی است که به داخل پوست بخش تحتانی ستون فقرات برگشته است. این عارضه در مراحل ابتدایی علائم چندانی ندارد و زمانی علائم ایجاد می شوند که آبسه شکل بگیرد. عفونت جمع شده در آبسه و در لایه های زیرین پوست، معمولا با ایجاد مجرایی به سطح پوست راه می یابد و از سوراخ های ریز روی پوست تخلیه می شود.

ایجاد التهاب و قرمزی در ناحیه کمر، درد زیاد بخصوص در زمان نشستن، خروج عفونت و ترشحات، احساس زائده ای سفت در اطراف دنبالچه و گاها در مواقعی که عارضه دیر تشخیص داده شود، تب و لرز از علائمی هستند که هنگام مواجهه با این بیماری تجربه می کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های درمان کیست مویی این مطلب را مطالعه نمایید.

دلایل احتمالی بروز کیست مویی

علت دقیق این عارضه هنوز به طور قطعی مشخص نیست اما افرادی که مشاغل پشت میزی دارند و ساعات زیادی را در طول روز می نشینند، نوجوانانی که دچار تغییرات هورمونی شده اند، کسانی که از لباس های تنگ و نامناسب استفاده میکنند، افراد پرمو، افرادی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند و یا وجود نوعی مشکل مادرزادی در استخوان دنبالچه، احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند. علائمی که در بالا عنوان کردیم، به معنی ابتلای قطعی شما به این عارضه نیست و پزشک نظر نهایی را بعد از انجام معاینات لازم، خواهد.

روش های درمان

در موارد بسیاری افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند، سعی بر خود درمانی و استفاده از روش های خانگی برای درمان این عارضه دارند. بیماران به دلیل عدم آگاهی لازم و استفاده از روش های خانگی باعث می شوند بیماری پیشرفت کند و درمان آن پیچیده تر شود.

نمی توان بطور کل تاثیر روش های خانگی در کاهش و بهبود علائم بیماری را نادیده گرفت، اما برای درمان قطعی کیست مویی باید عفونت داخل آن بطور کامل تخلیه شود و این امر با جراحی میسر است. البته معمولا قبل از جراحی، استفاده از داروهای آنتی بیوتیک برای کنترل عفونت بیماری توصیه می شود. در ادامه روش های جراحی و لیزر کیست مویی را با هم بررسی می کنیم:

عمل کیست مویی با لیزر

 یکی از بهترین گزینه های درمان کیست مویی استفاده از لیزر است. لیزر درمانی کیست مویی بصورت سرپایی و بدون درد و خونریزی انجام می شود و نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست. طی این جراحی، بوسیله اشعه لیزر برش کوچکی روی بافت بیماری ایجاد می شود و چرک و مواد زائد داخل کیست بطور کامل تخلیه می شود. زمان عمل لیزر کمتر از نیم ساعت بوده و بیمار بلافاصله بعد از جراحی مرخص می شود.

همچنین عمل کیست مویی با لیزر، عوارض و مشکلات جراحی های سنتی را به دنبال ندارد و احتمال بازگشت مجدد بیماری یا آسیب دیدن نواحی اطراف بیماری در آن بسیار پایین است.


چه عواملی باعث خونریزی از مقعد می شوند؟

بیشتر افراد هنگام مواجهه با خونریزی مقعدی دچار ترس و نگرانی می شوند، اما جای نگرانی نیست و علت ایجاد این عارضه می تواند خونریزی هر یک از اجزای دستگاه گوارش باشد. خونریزی از مقعد بیشتر به دلایل زیر اتفاق می افتد و با اقدام درست و به موقع میتوان از آن جلوگیری کرد:

  • آبسه یا فیستول مقعدی
  • بواسیر یا هموروئید
  • شقاق مقعدی
  • بیماری دیورتیکولیت
  • بیماری التهابی روده
  • زخم معده
  • پولیپ

فیستول مقعدی چیست؟

فیستول یک اتصال غیر طبیعی(کانال) بین مقعد و روده است که به ندرت در نواحی مختلفی از بدن می تواند ایجاد شود اما شایع ترین آن فیستول مقعدی است. این عارضه به دلایل زیر ایجاد می شود:

  • زمانی که آبسه عفونی شود.
  • بیماری التهابی روده
  • پرتو درمانی
  • جراحی در سایر نواحی

ادامه مطلب را اینجا مشاهده کنید