بواسیر یا هموروئید چیست و راه های درمان بیماری همورئید یا بواسیر

بیماری بواسیر بیماری رایجی است که نیمی از افراد در هر برهه ای از زندگی شان به آن مبتلا می شوند

بواسیر یا هموروئید چیست و راه های درمان بیماری همورئید یا بواسیر

بیماری بواسیر بیماری رایجی است که نیمی از افراد در هر برهه ای از زندگی شان به آن مبتلا می شوند

درمان فیستول با دارو و آنتی بیوتیک و پمادها

فیستول یکی از انواع بیماریهای عفونی و دردناک ناحیه مقعدی است. فیستول به ایجاد یک مسیر غیر طبیعی مابین دو عضو از بدن گفته می‌شود. در نوع مقعدی این مسیر از یک طرف به دیواره روده و از طرف دیگر به پوست اطراف مقعد متصل می‌شود. برای اطلاعات بیشتر صفحه عکس فیستول را مشاهده کنید.


خیلی طبیعی است که در این صورت عفونت ها و آلودگی های روده به سطح پوست راه پیدا کنند. علائم بیماری نیز شامل درد، خارش، سوزش اطراف زخم، ترشحات چرکی و خونریزی است. در مراحل پیشرفته یک سوراخ گود نیز بر روی پوست قابل مشاهده می باشد. بیماری فیستول را می توان با عوامل بسیاری در ارتباط دانست. اما مهمترین علت آن آبسه طولانی مدت و درمان نشده است.



دارو برای فیستول مقعدی

هیچ داروی اختصاصی برای رفع این بیمار وجود ندارد. داروهای موجود به جهت کاهش و کنترل علائم کاربرد دارند. قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت نمایید.


آنتی بیوتیک

همانطور که اشاره کردیم فیستول مقعدی بیماری عفونی است. التهاب اطراف مقعدی در نتیجه این عفونت طولانی بروز می کند. یک راه ساده برای برطرف کردن این عفونت باکتریایی مصرف داروهای آنتی بیوتیک است.


دوز و نوع آنتی بیوتیک مناسب باید توسط پزشک تعیین شود، پس از مصرف خودسرانه این دارو به شدت پرهیز کنید. زیرا زیاده روی در مصرف آن می تواند به مقاومت آنتی بیوتیکی بیانجامد.


مهمترین داروهای آنتی بیوتیک مناسب برای درمان این بیماری عبارتند از :


مترونیدازول

سیپروفلوکساسین

آزیترومایسین 

برای درمان فیستول به چه متخصصی مراجعه کنیم؟ برای اطلاعات بیشتر صفحه بهترین جراح فیستول را مطالعه کنید.


مسکن ها

در کنار آنتی بیوتیک ها، مصرف سایر داروهای ضد التهاب در بهبود التهاب زخم و داروی مسکن در کاهش درد موثر هستند. بهتر است از داروهای مسکن بدون کدئین برای رفع این مشکل استفاده کنید. کدئین می تواند عاملی برای یبوست گردد.


ژلوفن

استامینوفن

ایبوپروفن 

پماد لیدوکائین

لیدوکائین پرکاربرد ترین داروی مسکن است که به اشکال دارویی، پماد، محلول و شیاف و …در دسترس است. این مسکن به صورت موقتی (چند ساعت) علائم درد و التهاب را برطرف میکند. اما میتواند گزینه مناسبی برای قبل از اقدام به جراحی باشد.


چسب فیبرین

تزریق چسب فیبرین به فیستول

این داروی پرکاربرد نوعی درمان سرپایی برای فیستول است. برای تزریق این دارو باید به پزشک مراجعه کنید. متخصص مربوطه بعد از تخلیه فیستول و مسدود کردن ورودی های آن، چسب فیبرین را به داخل زخم تزریق میکند. به این صورت مجرای فیستول پر شده و ترمیم میشود.


تجربه نشان داده ، چسب فیبرین اثر بخشی کوتاه مدت داشته و بعد از طی مدتی این بیماری مجددا عود خواهد کرد.


تاثیرات درمان فیستول مقعدی با دارو

دسترسی سریع تر و راحت تر به دارو با هزینه های کمتر موجب شده، درمان فیستول مقعدی با دارو بیشتر مورد توجه باشد. از درمان دارویی می توان به عنوان روشی کمکی در کنار سایر روشها استفاده نمود. زیرا مصرف دارو برای فیستول در کاهش عفونت موثر است و قبل از جراحی می تواند به نتیجه گیری بهتر و سریع تر از درمان کمک نماید. اما درمان دارویی به تنهایی در رفع بیماری موثر نیست. برای رفع بیماری می بایست از روشهای جراحی سنتی استفاده نمود.


برخی از بیماران برای مدت طولانی نسبت به درمان فیستول بی توجهی می کنند، بنابراین عفونت به سایر بافت های مجاور نفوذ کرده و حتی ممکن است عفونت وارد خون شود که در نتیجه بیماری گند خونی ایجاد میشود. بنابراین بیمارانی که علاوه بر فیستول علائم سیستمیک دارند، ضروری است که قبل از جراحی مدتی را دارو مصرف کنند. به این بیماران معمولاً آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، مترونیدازول توصیه میشود.


درمان فیستول مقعدی با دارو راه قطعی برای درمان این بیماری نیست. بهترین راه قطعی و سریع و سرپایی برای رهایی از این بیماری درمان یا جراحی فیستول با لیزر است


آیا فیستول درمان قطعی دارد؟

بله تنها راه قطعی و دائمی رفع این بیماری با استفاده از روشهای جراحی است.روشهای مختلف جراحی این بیماری از لیزر تا جراحی سنتی را شامل میشود.


خبر خوب این است که دیگر نیازی به نگرانی در رابطه با عوارض جراحی سنتی نیست. زیرا که علم پزشکی روشی ایمن تر و کم عارضه تر با تاثیرگذاری بیشتر را برای رفع این بیماری توصیه می کند. عمل فیستول با لیزر سرپایی و سریع انجام میشود. از سایر تاثیراتی که درمان با لیزر  دارد، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:


 هزینه ای مناسب تر

درمان قطعی

جلوگیری از عفونت یا عود بیماری

بدون درد و خونریزی

بدون به جای ماندن اسکارهای آزار دهنده

منبع 


درمان زگیل تناسلی

برای درمان زگیل تناسلی، پزشک معمولاً از آنتی‌بیوتیک‌هایی که به صورت خوراکی یا تزریقی می‌توانند تجویز کند. همچنین برای رفع علائم نیز می‌توان از ضد سوزش و ضد التهاب‌های موضعی استفاده کرد. در صورتی که بیمار تب، درد شدید یا خونریزی داشته باشد، نیاز به مراجعه به پزشک فوری دارد.

ناحیه تناسلی یکی از مهمترین و پیچیده ترین اعضای بدن انسان است که برای هر دو جنسیت زن و مرد از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

بهترین درمان زگیل تناسلی با لیزر شامل تاباندن مستقیم پرتوهای فروسرخ بر روی زگیل ها می باشد، که برداشتن زگیل تناسلی و درمان آن به سرعت انجام می شود.. لیزر بیشتر برای درمان زگیل های بزرگتر ناحیه تناسلی کاربرد دارد، اما به علت سهولت نسبت به سایر روش ها، بیشتر مورد استقبال بیماران قرار می گیرد.

لیزر CO2 یا همان کربن دی اکسید قادر است ضایعات بزرگ و قطور را نیز به سرعت از بین ببرد. تعداد جلساتی که بیمار برای درمان نیاز دارد، با اولین ویزیت در کلینیک اچ پی وی مشخص می شود.

چه زمانی پزشک درمان با لیزر را پیشنهاد میکند؟

جراحی زگیل تناسلی با لیزر ممکن است در موارد زیر انجام شود:

  • روش استفاده از هر گونه دارو شکست خورده است و زائده ها هیچ تغییری نکرده اند.
  • زگیل ها در قسمت های مختلف پخش شده اند.
  • این زائده ها در دوران بارداری ایجاد شده که باید درمان شوند. در نتیجه پزشک روش امن لیزر تراپی را پیشنهاد میکند.

برای خواندن کامل این مطلب به مقاله از بین بردن زگیل تناسلی مراجعه کنید.

سایر عفونت های تناسلی و مقاربتی

برخی از عفونت های مقاربتی (STIs) مانند تبخال تناسلی، زگیل تناسلی و مولوسکوم کونتاژیوزوم می توانند باعث ایجاد برجستگی در نزدیکی واژن، مقعد و آلت تناسلی مردان شوند.

اگر احتمال ابتلای شما به هرکدام از بیماری های مقاربتی STI وجود دارد، حتماً فوراً به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا پزشک متخصص مراجعه کنید. همچنین تا زمان دریافت نتایج آزمایش و در صورت نیاز، از فعالیت جنسی خودداری کنید.

آیا می توان بدون زگیل تناسلی به HPV مبتلا باشیم؟

بله. مطالعات نشان داده‌اند که ابتلا به HPV بدون علامت برای مردان و زنان رایج است. هنگامی که شما به این ویروس مبتلا می شوید، ممکن است تا سه ماه طول بکشد تا زگیل تناسلی ظاهر شود.
ویروس جنسی اچ پی وی به قدری شایع است که تقریباً همه مردان و زنان فعال جنسی در مقطعی از زندگی خود با این ویروس در تماس خواهند بود.

همه چیز درباره زگیل تناسلی در زنان

به طور کلی دسته ای از اطلاعات وجود دارند که شما را کاملا از این بیماری آگاه می کنند که شامل موارد زیر هستند:

زگیل تناسلی در زنان و دختران مجرد صرفا یک ویروس مقاربتی است که از طریق تماس جنسی یا دخول منتقل می شود.

هیچ نوع درمان خانگی وجود ندارد که بتواند این ویروس را در بدن از بین ببرد.

شما می توانید با روش های مختلف این بیماری را کنترل کنید ولی تا زمانی که ویروس داخل بدن شماست، به طور قطعی نمی توان گفت که زائده ها مجدد رشد نمی کنند.

طبق تخمین های پزشکی حدود ۷۵% از مردان و زنان بالغ که رابطه جنسی دارند در معرض ابتلا به زگیل تناسلی هستند که اکثر آنها اطلاعی ندارند.

زگیل ها در ناحیه مرطوب قسمت تناسلی بیشتر رشد می کنند برای همین خانم ها باید برای جلوگیری از ابتلا حداقل سالی یک بار برای آزمایش پاپ اسمیر مراجعه کنند.

عکس ویروس اچ پی وی

تشخیص

زگیل های تناسلی معمولاً با معاینه چشمی قابل تشخیص هستند. با این حال، همه زگیل ها با چشم غیر مسلح آشکار نیستند. ممکن است معاینه داخلی مقعد برای بررسی زگیل های پنهان داخل رکتوم انجام شود.

در برخی موارد، اگر تشخیص نامشخص بوده و دقیق نباشد، ممکن است نیاز به بیوپسی باشد.

اغلب، ویروس با آزمایش استاندارد تشخیص داده نمی‌شود، اما همچنان می‌تواند در حین فعالیت جنسی حتی با آزمایش منفی منتشر شود.

اگر فکر می کنید با فرد مبتلا به ویروس اچ پی وی در تماس بوده اید و علائمی را تجربه کرده اید، به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مراجعه کنید که میتواند شما را در مورد درمان راهنمایی کند.

درمان زگیل تناسلی و ویروس اچ پی وی

متأسفانه، مانند بسیاری از ویروس ها، هیچ درمانی وجود ندارد که بتواند خود ویروس HPV را به طور قطعی از بین ببرد. اما در بیشتر موارد، HPV خود به خود از بین رفته و معمولاً هیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند.

در مقابل زگیل های تناسلی قابل درمان هستند. اما ممکن است در مراحل بعدی دوباره ظاهر شوند. انتخاب روش درمان زگیل تناسلی به اندازه و محل آن بستگی دارد.

درمان ها شامل داروهای تجویزی زیر است:

  • ایمی کیمود، یک کرم برای مقابله با سیستم ایمنی که روی ناحیه آسیب دیده اعمال می شود
  • محلول آنتی میتوتیک پودوفیلین ۲۰ درصد روی ناحیه آسیب دیده اعمال می شود و بعداً شسته می شود
  • محلول پودوفیلوکس ۰.۵ درصد روی ناحیه آسیب دیده اعمال می شود
  • ۵% کرم ۵-فلورواوراسیل ۷
  • تری کلرواستیک اسید (TCA)

ممکن است پس از استفاده از این داروهای موضعی، به خصوص کرم ۵-فلورواوراسیل، کمی درد یا سوزش پوست را تجربه کنید. اگر به هر یک از این درمان ها واکنش ناراحت کننده ای دارید، حتما با پزشک مشورت کنید.

ادامه مطلب