بواسیر یا هموروئید چیست و راه های درمان بیماری همورئید یا بواسیر

بیماری بواسیر بیماری رایجی است که نیمی از افراد در هر برهه ای از زندگی شان به آن مبتلا می شوند

بواسیر یا هموروئید چیست و راه های درمان بیماری همورئید یا بواسیر

بیماری بواسیر بیماری رایجی است که نیمی از افراد در هر برهه ای از زندگی شان به آن مبتلا می شوند

لیزر بهترین روش درمان فیستول مقعدی/ کلینیک نوین

فیستول مقعدی بیماری دردناک و عفونی ناحیه مقعد است. این بیماری بر اثر پیشروی عفونت از داخل روده به سطح پوست ایجاد شده و مجرای غیر طبیعی میان پوست اطراف مقعد و کانال مقعد ایجاد می‌کند. عفونت درمان نشده یا آبسه با گذشت زمان نواحی اطراف خود را درگیر کرده و تا سطح پوست امتداد می یابد. این بیماری در دسته بیماری‌های مقعدی یا نشیمنگاهی دسته بندی می‌شود. فیستول مقعدی باید هر چه سریع تر درمان شود زیرا در غیر این صورت بیماری پیشرفت نموده و ممکن است عوارض ناخوشایندی را به دنبال داشته باشد.

علت فیستول مقعدی

همان طور که اشاره کردیم فیستول مقعدی در اثر پیشرفت عفونت درمان نشده، ایجاد می شود. در بیشتر موارد عامل این بیماری آبسه هایی است که به طور کامل درمان نشده اند. فیستول مقعدی ممکن است در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود، این عوامل عبارتند از :

  • آبسه : مهمترین عامل فیستول، آبسه ها هستند. این ضایعات در اثر تجمع چرک در زیر پوست اطراف مقعد ایجاد می شود. آبسه ها علائمی از جمله تب، خستگی، احساس ناخوشی و تورم اطراف دهانه‌ی مقعد را به همراه دارند.
  • بیماری کرون : کرون یکی از انواع بیماری های التهابی روده بوده که نتیجه آن التهاب و عفونت روده است. کرون با علائمی مثل درد شکم، اسهال، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، تهوع و استفراغ ظاهر می شود. این بیماری در 25% از موارد در فیستول مقعدی نقش دارد.
  • دیورتیکولیت : دیورتیکول ها کیسه هایی کوچکی هستند که بر روی سطح پوشش روده ایجاد می شوند. عفونت این کیسه باعث بیماری دیورتیکولیت می شود.
  • هیدرآدنیت چرکی : این عارضه نوعی بیماری پوستی نادر است که در آن غدد عرق دچار التهاب می شوند. در صورتی که بیماری به غدد درون مقعد کشیده شود، احتمال فیستول وجود دارد.
  • جراحی در نزدیکی مقعد : در برخی موارد در نتیجه جراحی، تخلیه آبسه و یا زایمان سخت، شکل سلولها تغییر کرده و فیستول ایجاد می شود.
  • عفونت هایی مانند سل، HIV و عفونت های منتقله از راه جنسی نظیر کلامیدیا یا سیفلیس
  • سرطان : با تغییر شکل سلولی و ایجاد تومور زمینه برای بروز فیستول مهیا می شود.

علائم فیستول مقعدی

مهمترین علائم فیستول مقعدی به این شرح است :

  • التهاب پوست اطراف مقعد در اثر عفونت
  • درد ثابت یا ضربان دار
  • خروج ترشحات بد بو و یا خونی از اطراف مقعد
  • آبسه مقعدی مکرر علاوه بر علت فیستول می تواند نشانه ای از آن نیز باشد.
  • بی اختیاری مدفوع
  • قابل رویت شدن سوراخ فیستول، این مرحله در صورت پیشرفته شدن بیماری و عدم درمان به موقع آن روی می دهد.

تشخیص فیستول مقعدی

این بیماری معمولاً نشانه های مشخصی داشته که موجب تسریع در تشخیص آن می شود. برای تشخیص معمولاً پزشک با بررسی علائم بیمار و معاینه بالینی به بررسی نشانه ها و علائم بیشتر می پردازد. اما ممکن است پزشک از معاینه انگشتی نیز برای بررسی های بیشتر استفاده نماید. معمولاً فشار دادن سر خارجی فیستول به مشاهده مجرای داخلی آن کمک می کند. در صورتی که پزشک به وجود این بیماری شک داشته باشد، برای بررسی های بیشتر و پیدا کردن دقیق مجرای از سایر روشها استفاده می نماید.

  • آنوسکوپ : آنوسکوپ جهت بررسی بیشتر داخل کانال مقعد کاربرد دارد.
  • فیستولوگرافی : این وسیله برای مشخص کردن موقعیت دقیق مجرای فیستول با استفاده از اشعه ایکس کاربرد دارد.
  • سیگموئیدوسکوپی : لوله ای باریک و دارای دوربین و نور است که به بررسی راست روده و مقعد کمک می کند.
  • MRI : با این روش می توان تمام بافت های بدن و نواحی آسیب دیده را مشاهده نمود.

در مواردی ممکن است پزشک برای تشخیص علت فیستول از بررسی های آزمایشگاهی و کولونوسکوپی برای بررسی احتمال بیماری های گوارشی و عفونی نیز دیورتیکولیت، سرطان، التهاب روده و....استفاده نماید.

درمان فیستول مقعدی

روشهای متعددی برای درمان فیستول وجود دارد، که در ادامه به بررسی هریک عوارض و مزایای آنها می پردازیم و بهترین روش درمان فیستول را نیز معرفی می کنیم.

درمان های سنتی و خانگی

بسیاری از مبتلایان به این بیماری ها به سبب دلایلی مانند عوارض کمتر، هزینه پایین و یا ترس و نگرانی از انجام جراحی به روش های خانگی روی می آورند. لازم به ذکر است هیچ روش خانگی برای درمان قطعی و از بین بردن فیستول مقعدی وجود ندارد. انجام این درمان ها تنها باعث تاخیر درمان شده و بیماری را حادتر خواهد نمود. از همین روی لازم است، همراه با درمان های خانگی از روشهای پزشکی و تاثیرگذار تر استفاده نمایید.

از مزیت درمان های خانگی می توانیم به هزینه کم و بدون عوارض بودن اشاره کنیم. البته استفاده از این درمان ها می تواند به برطرف نمودن عفونت، التهاب و درد حاصل از بیماری کمک نماید. برخی از روشهای درمان خانگی فیستول به این شرح است:

  • عسل : عسل خوراکی ضد التهاب و بسیار مفید است که به از بین بردن علائم و عفونت بیماری کمک می کند. برای مصرف عسل می توان آن را در آب جوش و یا چای حل کرده و میل کنید و یا با مخلوط نمودن مقدار مساوی از روغن زیتون و موم عسل برای پوشاندن زخم استفاده نمایید.
  • زردچوبه : این ادویه ماده ای ضد التهاب و آنتی بیوتیک قوی است که می تواند باکتریهای مضر را از بین ببرد. برای درمان فیستول با زردچوبه یک قاشق غذاخوری از آن را بو داده و با 300 میلی لیتر شیر خشک بدون چربی و دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. نوشیدن این معجون در از بین بردن علائم بیماری اثرگذار است.
  • پونه کوهی : این سبزی معطر دارای خواص ضد التهابی، ضد میکروبی بوده و می تواند در از بین بردن عفونت و التهاب بیماری موثر باشد. همچنین مصرف پونه کوهی در درمان بیماری های مزمن گوارشی نیز مفید است. برای این منظور می توانید یک قاشق پونه کوهی را با 100 میلی لیتر آب مخلوط نموده و چندین مرتبه در روز از آن مصرف نمایید.
  • میخک : این ادویه به عنوان داروی ضد التهاب و ضد ویروس کاربرد دارد. همچنین میخک در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز اثرگذار است. برای این منظور می توانید نصف قاشق غذاخوری میخک خورد شده ( یا پودر میخک) را با چای زنجبیل مخلوط نموده و بعد از 5 دقیقه جوشیدن میل نمایید.

علاوه بر روش های ذکر شده رعایت نکاتی مانند بهداشت و شستشوی مرتب مقعد، جلوگیری از یبوست با مصرف فیبر و آب کافی، حمام سیتز، استفاده از لباس های مناسب می تواند به رفع فیستول مقعدی کمک نماید.

مصرف مسکن و آنتی بیوتیک می تواند به رفع عفونت و التهاب و درد بیماری کمک نماید اما بهتر است این داروها زیر نظر پزشک مصرف شوند.

درمان جراحی

درمان جراحی فیستول به منظور از بین بردن مجرای ایجاد شده انجام می شود. این روش درمان فیستول شامل تکنیک های مختلفی است که بسته به موقعیت زخم و شرایط بیماری انجام می شود. این تکنیک ها عبارتند از :

  • فیستولوتومی : این تکنیک پرکاربردترین روش درمان جراحی فیستول است، در این روش درمانی با استفاده از تیغ جراحی تمام مسیر فیستول برش داده می شود. با باز شدن زخم فیستول محتویات آن خارج شده و اجازه ترمیم از داخل به خارج داده می شود. پس از مدتی زخم شبیه به یک شیار شده و بعد از گذشت چند ماه محو می شود.
  • استن : تکنیک قدیمی شامل استفاده از موی اسب برای پر کردن مجرای ایجاد شده است. اما در حال حاضر از نخ بخیه و یا لوله باریک ویژه‌ی تخلیه استفاده می شود. شش الی دوازده هفته بعد لوله خارج شده و در صورت لزوم از عمل جراحی برای درمان استفاده می شود.
  • فلپ آدوانسمنت : این تکنیک جراحی فیستول برای فیستول های پیچیده تر و یا افراد در معرض بی اختیاری کاربرد دارد. در این روش برای ترمیم زخم از بافت رکتوم و یا روده استفاده می شود.
  • پلاگین : این تکنیک نیز برای بیمارانی با فیستول های پیچیده تر کاربرد دارد. در این روش پلاگین ساخته شده از بافت روده به سر خروجی فیستول بخیه زده می شود. بافت جدید در اطراف پلاگین رشد می نماید.

تکنیک های جراحی میزان تاثیرپذیری مختلفی دارند و دارای عوارض مخصوص به خود هستند. انجام جراحی ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد زیرا جراحی دارای مشکلاتی مانند بستری شدن در بیمارستان، دوره نقاهت طولانی مدت، تحمل عوارض داروی بیهوشی، درد، خونریزی است.

معمولاً بعد از انجام جراحی پزشک مراقبت های خاصی را توصیه می کند، رعایت این مراقبت ها می تواند به تسریع در روند درمان و نیز نتیجه گیری از درمان موثر باشد. این مراقبت ها شامل مصرف داروها، تعویض پانسمان، مراقبت از زخم و رعایت بهداشت می شود.

099

بهترین روش درمان فیستول مقعدی

بهترین و قطعی ترین درمان توصیه شده برای بهبود فیستول مقعدی لیزر درمانی است، لیزر می تواند به بهبود سریع تر بیماری کمک نماید. برای این منظور از اشعه لیزر برای برش مجرای فیستول استفاده می شود، سپس محتویات زخم تخلیه می شود. در مرحله آخر بسته به نوع فیستول ممکن است زخم بخیه زده شده و یا رها شود.

دوره نقاهت این روش کوتاه مدت از جراحی است. برخی از مزیت های درمان فیستول با لیزر  عبارتند از :

  • لیزر روش قطعی و بی بازگشت برای درمان فیستول است.
  • لیزر به صورت سرپایی انجام شده و نیازی به بستری شدن در بیمارستان را ندارد.
  • لیزر روند درمان را سریع تر کرده و زخم در کوتاه ترین زمان ممکن بهبود می یابد.
  • معمولاً زخم لیزر نیازی به تعویض پانسمان ندارد.
  • این روش درمانی بدون درد و یا خونریزی انجام می شود.
  • لیزر نیازی به تحمل عوارض داروی بیهوشی ندارد.


منبع: ایلنا

مراقبت های بعد از درمان بواسیر یا هموروئید به روش هموروئیدکتومی/ونک لیزر

مراقبت های بعد از درمان بواسیر یا هموروئید به روش هموروئیدکتومی 


یکی از فاکتورهای مهم در نتیجه درمان، مراقبت های بعد از هموروئیدکتومی است رعایت این نکات به بیمار کمک میکند تا دوره نقاهت کوتاهتر و راحتتری داشته باشد.



جراحی هموروئیدکتومی یکی از روشهای درمان هموروئید است. بیماری هموروئید شامل تورم و گشاد شدن عروق در ناحیه مقعد می شود. این بیماری با درد بسیار زیاد، خونریزی حین اجابت مزاج، خارش و سوزش و … نمایان می شود. در صورت پیشرفته شدن بیماری و عود مکرر آن انجام جراحی و یا روشهای تهاجمی تر اجتناب ناپذیر است.

هموروئیدکتومی شامل تکنیک های مختلف جراحی برای برداشت بافت هموروئید است. این روش بسته به نوع تکنیک جراحی و شرایط بیمار می تواند نتایج مختلفی را به دنبال داشته باشد، اما یکی از فاکتورهای مهم در نتیجه درمان، مراقبت های بعد از هموروئیدکتومی است که می تواند نتیجه جراحی را تضمین نماید. رعایت این نکات به بیمار کمک خواهد نمود تا بتواند دوره نقاهت کوتاه مدت و راحت تری داشته و از عود مجدد بیماری نیز جلوگیری نماید. برخی از مهمترین نکات مراقبتی بعد از جراحی هموروئیدکتومی به این شرح است:

مصرف فیبر کافی

فیبر

مصرف کافی فیبر در این دوره از درمان، بسیار با اهمیت است زیرا که فیبر به درمان و نیز جلوگیری از یبوست کمک می نماید. از آنجایی که یبوست یکی از علل اصلی بیماری هموروئید بوده و می تواند در تشدید و عود مجدد آن تاثیرگذار باشد، کنترل آن اهمیت بسیار زیادی دارد.فیبر ماده ای مغذی بوده که بدن انسان قابلیت هضم و جذب آن را ندارد. در نتیجه این ماده در روده ها تجمع کرده  و موجب افزایش حجم مدفوع می شود که این امر در برطرف کردن یبوست موثر است.

فیبر را می توان در انواع سبزیجات، میوه ها و نیز غلات یافت. هر فرد به طور متوسط باید بین 25 تا 38 گرم فیبر در طول روز مصرف نماید.

افزایش مصرف آب

مصرف اب

آب کافی یکی از عناصر اصلی و حیاتی برای بدن است. مصرف آب نیز به سبب کنترل یبوست و جلوگیری از آسیب مجدد به عروق توصیه می شود. مصرف آب کافی می تواند تاثیر چشمگیری در نرم نمودن مدفوع داشته باشد و به درمان هموروئید کمک می نماید. هر فرد به طور متوسط باید 8 لیوان آب در طول روز بنوشد.

پرهیز از نشستن بر روی سطوح سخت

بالشت هموروئید

مراقبت از زخم اهمیت بسیار زیادی دارد. یکی از مواردی که به شدت بعد از عمل بواسیر توصیه می شود، پرهیز از نشستن بر روی سطوح سخت است. این عامل می تواند آسیب جدی را به این ناحیه از بدن وارد کند و سبب عود مجدد بیماری و یا خونریزی زخم شود. به همین ترتیب توصیه می شود، برای نشستن از بالش های دوناتی شکل استفاده نمایید تا فشار کمتری به این قسمت وارد شود.

حمام سیتز

حمام سیتز یا نشیمن از روشهای درمانی است که می تواند در تمام مراحل بیماری به فرد کمک نماید. حمام سیتز در دوره درمان بیماری، بعد از جراحی و نیز جلوگیری از عود مجدد بیماری توصیه می شود. حمام سیتز نوعی آب درمانی است و می تواند از طریق ضد عفونی کردن زخم، افزایش گردش خون و نیز کاهش درد به درمان بیماری کمک نماید.حمام سیتز شامل قرار دادن ناحیه کفل و لگن در آب گرم می شود. برای این منظور می توانید از لگن ضدعفونی شده حمام استفاده کرده و یا لگن مخصوص حمام سیتز را تهیه کرده و بر روی درپوش توالت قرار دهید. به منظور افزایش تاثیر گذاری می توانید به آب این حمام مقداری نمک اپسوم و یا جوش شیرین بیافزایید.

مصرف دارو ها

درمان بواسیر با دارو

احتمالاً پزشک پس از انجام جراحی هموروئیدکتومی مصرف داروهای مخصوصی را توصیه می کند. این دارو ها می تواند شامل آنتی بیوتیک ها و نیز مسکن ها باشد. مصرف این دارو ها ضروری است زیرا پس از جراحی احتمال عود مجدد بیماری و نیز عفونت آن زیاد است.

کمپرس یخ

قرار دادن کمپرس سرد بر روی ناحیه مقعد، به منظور کاهش درد بیمار پس از جراحی توصیه می شود. برای استفاده از این روش درمانی لازم است، چند تکه یخ را درون کیسه فریزر قرار داده و دوره حوله ای پیچیده و سپس بر روی مقعد قرار دهید. از تماس مستقیم یخ با مقعد اجتناب نمایید.

ورزش و تحرک

ورزش کگل

دسته ای از افراد تصور می کنند، بعد از انجام جراحی و در دوره نقاهت باید تنها استراحت کنند. این تصور کاملاً غلط است. عدم تحرک می تواند زمینه را برای یبوست فراهم کرده و موجب عود مجدد بیماری بواسیر شود.به بیماران توصیه می شود حداقل روزی 30 دقیقه ورزش های سبک داشته باشند تا با تقویت عضلات بتوانند به تسریع روند درمان کمک نمایند. بهترین ورزش برای بیماران در دوره نقاهت پس از هموروئیدکتومی ورزش کگل و پیاده روی است.

رعایت بهداشت

از آنجایی که زخم هموروئیدکتومی در ناحیه ای حساس از بدن واقع شده است، احتمال عفونت زخم وجود دارد و رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن آن اهمیت زیادی دارد. به همین منظور توصیه می شود به طور مرتب ناحیه مقعد را با آب و صابون شسته و با حوله نرم و یا سشوار با باد ملایم خشک کنید.در صورتی که پزشک از پانسمان برای بستن زخم استفاده نموده لازم است به طور مرتب، برای تعویض پانسمان ها اقدام نمایید تا از عفونت زخم جلوگیری نمایید.

منبع https://vanaklaser.ir/

درمان بواسیر یا هموروئید به روش اسکلروتراپی/ ونک لیزر

درمان بواسیر یا هموروئید به روش اسکلروتراپی


اسکلروتراپی یکی از روشهای سرپایی درمان بواسیر یا هموروئید است، به طور کلی اسکلروتراپی روشی است که به درمان عروق متورم و واریسی کمک می کند.



بیماری بواسیر یا هموروئید، یکی از رایج ترین بیماری های عصر حاضر است. این بیماری در اثر آسیب به  بالشتک های هموروئیدی ایجاد می شود. هموروئید ها عروقی هستند که به عمل دفع کمک می کنند. در صورتی که این عروق به هر دلیلی تحت فشار قرار گیرند، دچار آسیب شده و متورم می شوند. این بیماری همراه با علائمی از جمله درد شدید، خونریزی، خون در مدفوع، سوزش و خارش نمایان می شود.

اسکلروتراپی یکی از روشهای سرپایی درمان این بیماری است، به طور کلی اسکلروتراپی روشی است که به درمان عروق متورم و واریسی کمک می کند. جهت آشنایی بیشتر با این روش درمان و مزیت ها و معایب آن همراه ما باشید.

اسکلروتراپی

درمان بواسیر یا هموروئید به روش اسکلروتراپی 1

این درمان شامل تزریق دارویی مخصوص به نام اسکلروزان است که معمولاً ترکیبی از فنل در روغن زیتون است. این دارو  به قسمت زیرین بالشتک های هموروئیدی و نیز قسمت متورم آن در ناحیه مقعد تزریق می شود.بعد از تزریق دیواره سیاهرگ ها دچار چسبندگی شده و بعد از مدتی متورم می شوند، این امر موجب قطع جریان خون رسانی به عروق می گردد و در نهایت هموروئیدها درمان می شوند.

مزیت های اسکلروتراپی

این روش در مقایسه با جراحی روش بهتری است زیرا هیچ یک از مشکلات مربوط به جراحی را نداشته و بیمار درد کمتری را احساس می کند. مهمترین مزیت های درمان بواسیر به روش اسکلروتراپی به این شرح است:

  • این روش نیازی به دوره نقاهت نداشته و فرد می تواند به زندگی روزمره خود بازگردد.
  • بدون درد و خونریزی است.
  • سرپایی انجام شده و نیازی به بستری در بیمارستان ندارد.
  • روند درمان سریع انجام می شود.
  • هزینه مناسبی دارد.
  • عوارضی مانند بی اختیاری را به همراه ندارد.

معایب اسکلروتراپی

اگر چه اسکلروتراپی در برابر روشهایی مانند جراحی مناسب تر است. اما در مقایسه با لیزر، نمی تواند موفق باشد. زیرا که انجام آن ممکن است؛ عوارضی را به همراه داشته باشد و یا حتی نتیجه قطعی درمان را نداشته باشد. برخی از معایب اسکلروتراپی به این شرح است :

  • تغییر رنگ پوست
  • سوزش
  • سردرد
  • حالت تهوع
  • لخته شدن خون در بواسیر
  • خطر عود مجدد هموروئید

چه کسانی می توانند از اسکلروتراپی استفاده کنند ؟

اسکلروتراپی در مورد هموروئید های داخلی کاربرد داشته و می تواند در شرایط زیر به درمان بیماری کمک نماید.

  • هموروئید درجه یک، هموروئیدی که تنها دچار خونریزی شده و بیمار زائده های بیرون زده از مقعد را مشاهده نمی کند.
  • هموروئید درجه دو، هموروئیدی که دچار بیرون زدگی شده اما خود به خودی به داخل باز می گردد.
  • هموروئید درجه سه، هموروئیدی که دچار بیرون زدگی است اما تنها با فشار دست به داخل باز می گردد.

مراقبت های قبل از اسکلروتراپی

برای نتیجه گیری بهتر و نیز به حداقل رساندن خطر بروز عوارض بعد از اسکلروتراپی حداقل 7 روز قبل از تزریق از مصرف سیگار، مشروبات الکلی، ویتامین E و C ، چای سبز و مسکن ها اجتناب نمایید. به علاوه در صورتی که به دلیلی از داروهای رقیق کننده خون نظیر هپارین ، وارفارین و آسپرین استفاده می کنید، پزشک خود را در جریان بگذارید.

مراقبت های بعد از اسکلروتراپی

کنترل بیماری حتی بعد از درمان نیز اهمیت دارد، زیرا می توان با رعایت برخی نکات احتمال عود مجدد بیماری را کاهش داد.  برخی از مراقبت ها بعد از اسکلروتراپی به این شرح است:

  • درمان یبوست از طریق مصرف فیبر
  • نوشیدن آب و مایعات حداقل 8 لیوان در طول روز
  • رعایت بهداشت مقعد
  • فعالیت و ورزش حداقل 30 دقیقه در طول روز
  • کمپرس سرد به جهت کاهش درد
  • حمام سیتز برای بهبودی سریع تر

منبع: ونک لیزر https://vanaklaser.ir/

مراقبت های بعد از درمان بواسیر یا هموروئید با روش هموروئیدکتومی و طی کردن دوره نقاهت

مراقبت های بعد از درمان بواسیر یا هموروئید با روش هموروئیدکتومی و طی کردن دوره نقاهت

تکنیک هموروئیدکتومی شامل روشهای متنوع جراحی برای برداشت بافت هموروئید و درمان این بیماری است. هموروئیدکتومی معمولاً جهت درمان هموروئیدهای داخلی درجه سه و چهار کاربرد دارد. هموروئید شامل تورم و  گشاد شدن عروق در ناحیه مقعد است که علائمی از جمله درد، سوزش، خارش و خونریزی ایجاد کرده و در مراحل پیشرفته تر ممکن است زائده های گوشتی از مقعد خارج شود. در این صورت نیاز است از درمانهای تهاجمی تری برای برطرف نمودن بیماری استفاده نمود.


پس از انجام این روش درمانی و در دوره نقاهت لازم است، بیمار نکاتی را رعایت نماید تا از این طریق بتواند نتیجه بهتری را از درمان کسب نماید و از عود مجدد بیماری جلوگیری نماید. رعایت این نکات می تواند به طی کردن راحت تر دوره نقاهت کمک نماید.


    درد بعد از هموروئیدکتومی

    احساس درد بعد از هموروئیدکتومی امری طبیعی محسوب می شود. برای تحمل این شرایط می توان از روش های مختلفی استفاده نمود. برای این منظور معمولاً مصرف مسکن های تجویزی پزشک و نیز حمام سیتز توصیه می شود.

    حمام سیتز روشی کاربردی است که به منظور کاهش درد بیمار، تسریع روند درمان و ضدعفونی کردن زخم انجام می شود. حمام سیتز شامل قرار دادن کامل ناحیه کفل و لگن در آب نسبتاً گرم است. برای این منظور توصیه می شود، فرد برای مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه در این آب بنشیند. برای تهیه حمام سیتز میتوانید از لگن حمام و یا لگن مخصوص حمام سیتز استفاده نمایید. به منظور افزایش تاثیرگذاری می توانید مقداری نمک اپسوم و یا جوش شیرین به آب حمام بیافزاید.

    یکی دیگر از روشهای کاهش درد استفاده از کمپرس سرد است. برای این منظور می توانید چند تکه یخ را پیچیده شده در کیسه فریزر و حوله را برای چند دقیقه بر روی ناحیه مقعد قرار دهید. از تماس یخ با پوست مقعد اجتناب نمایید.

    یبوست بعد از هموروئیدکتومی

    یبوست یکی از علل اصلی ایجاد بیماری بواسیر یا هموروئید است، این شرایط می تواند در تشدید بیماری و نیز عود مجدد عارضه بعد از هموروئیدکتومی تاثیر گذاری باشد. در صورت ابتلا به یبوست در هر موقعیت از بیماری باید سریعاً برای درمان آن اقدام نمایید.

    برای درمان یبوست روشهای متعددی وجود دارد. بهترین روش مصرف فیبر کافی است. فیبر می تواند با افزایش حجم مدفوع به درمان سریع تر یبوست کمک نماید. برای این منظور می توانید مصرف انواع سبزیجات و میوه ها در رژیم غذایی خود قرار دهید.

    در کنار مصرف فیبر، نوشیدن کافی آب و مایعات از طریق نمودن مدفوع به رفع یبوست کمک می نماید. هر فرد باید حداقل ۸ لیوان آب در طول روز بنوشد. در صورتی که با رعایت نکات قبلی یبوست رفع نشود می توانید با  مشورت پزشک از ملین ها کمک بگیرید. ملین ها شامل داروهایی برای رفع یبوست هستند. البته ملین های طبیعی مانند پوسته اسفرزه یا پسلیوم نیز می تواند به درمان بیماری کمک نماید.

    عفونت بعد از هموروئیدکتومی

    یکی از مشکلات شایع بعد از هموروئیدکتومی، عفونت و التهاب زخم است که می تواند مشکلات دیگری را در پی داشته باشد. به منظور جلوگیری از عفونت پزشک مصرف آنتی بیوتیک را تجویز می کند که باید مطابق با نظر پزشک مصرف شوند. اما در کنار آنتی بیوتیک، می توانید از روشهای دیگری مانند حمام سیتز کمک بگیرید.

    همچنین رعایت بهداشت در این دوره اهمیت بسیار زیادی دارد، برای جلوگیری از این امر شستشوی مرتب ناحیه مقعد و خشک کردن آن با حوله نرم توصیه می شود. یکی دیگر از نکات تعویض مرتب پانسمان است که می تواند به جلوگیری از عفونت کمک نماید.

    عود مجدد بعد از هموروئیدکتومی

    محافظت از زخم هموروئید بعد از هموروئیدکتومی اهمیت بسیار بالایی دارد. زیرا رعایت نکردن این نکات می تواند به عود مجدد بیماری بیانجامد. در اولین مرحله لازم است، بیمار از زخم مراقبت کرده تا فشار به آن وارد نشود. به طور مثال لازم است هنگام نشستن از بالش دوناتی شکل کمک بگیرد تا زخم تحت فشار نباشد.

    نشستن بعد از هموروئیدکتومی

    در مرحله بعدی لازم است بیماری از بروز یبوست جلوگیری نماید تا مانع عود مجدد بیماری شود، به همین منظور لازم است، بیمار فیبر کافی دریافت نماید و میزان مصرف مایعات و آب را افزایش دهد. به علاوه ورزش و تحرک حداقل برای ۳۰ دقیقه در روز می تواند از یبوست جلوگیری نماید. در مرحله آخر در صورتی که یبوست با روش های ذکر شده بهبود نیافت، لازم است از ملین های مخصوص برای درمان استفاده شود.

    بیشتر بخوانید:

    منبع: کلینیک نوین 

    درمان بواسیر یا هموروئید با استاپلر، مزایا و معایب این روش و مراقبت های بعد از آن

    درمان بواسیر یا هموروئید با استاپلر، مزایا و معایب این روش و مراقبت های بعد از آن

    استاپلر یا هموروئید پکسی (pph) یکی از روشهای درمان سرپایی این بیماری است. استاپلر در دسته روشهای کمتر تهاجمی درمان این بیماری قرار دارد و با استفاده از ابزاری مخصوص و تحت بی حسی انجام می شود.

    بیماری بواسیر یا هموروئید از مهمترین بیماریهای نشیمنگاهی است. این بیماری در اثر تورم و گشاد شدن عروق مقعدی ایجاد می شود. عامل بواسیر را می توان وارد آوردن فشار به مقعد در اثر عوامل مختلفی مانند یبوست، رابطه مقعدی،  فشار آوردن مقعد هنگام دفع و …. عنوان کنیم. درمان بواسیر بسته به نوع بیماری و شدت آن متفاوت است، درمان با استاپلر یکی از روش های درمان این بیماری است، که در ادامه به آن می پردازیم :


      استاپلر

      استاپلر

      استاپلر معمولاً در درمان هموروئیدهای داخلی درجه ۳ و ۴ با عود مکرر کاربرد دارد. در این روش که با استفاده از ابزاری مخصوص انجام می شود، در ابتدا عروق هموروئیدی به نقطه ای بالاتر منتقل می شوند و در مرحله بعد این عروق با استفاده کش بسته می شوند. با این روش خونرسانی به عروق متوقف می شود در نتیجه بافت از بین رفته و دفع می شود.

      این روش درمانی در مقایسه با جراحی محبوب تر است، زیرا دردسر کمتری داشته و بدون نیاز به تیغ جراحی انجام می شود.

      مزایای درمان با استاپلر

      از مزیت های استاپلر می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

          • این روش سرپایی انجام می شود.
          • درد کم
          • بدون نیاز به بیهوشی
          • دوران نقاهت کوتاه مدت

      معایب استاپلر

      مهمترین عوارضی که ممکن است بعد از درمان با استاپلر ایجاد شود؛ عبارتند از :

          • خونریزی
          • بی اختیاری مقعد
          • آسیب دیدن دیواره مقعدی
          • عفونت
          • احساس ناکامل بودن دفع
          • مشکلات مربوط به اجابت مزاج
          • زخم مقعدی
          • واکنش به داروهای بی حسی

      به سبب بروز عوارض مختلف معمولاً درمان با استاپلر توصیه نمی شود. زیرا ممکن عوارض جبران ناپذیری مثل آسیب دائمی به مقعد را به همراه داشته باشد. این امر موجب می شود بیمار ملزم به جراحی کولوستومی و یا همان جراحی برداشت مقعد شود.

      با پیشرفت علم پزشکی، روش های بهتری نظیر لیزر درمانی جایگزین استاپلر شده که هیچ یک از مشکلات و عوارض درمان با استاپلر را به همراه ندارد. در ضمن این روش در مقایسه با جراحی نیز خطر عود مجدد بیشتری دارد.

      مراقبت های بعد از درمان با استاپلر

      رعایت این مراقبت ها می تواند ریسک ابتلا به عوارض درمان استاپلر را کاهش دهد. به علاوه این مراقبت ها می تواند از عود مجدد بیماری جلوگیری نماید. مراقبت های بعد از درمان بواسیر یا هموروئید با استاپلر به این شرح است:

        • دریافت فیبر کافی، مصرف فیبر میتواند به درمان یبوست کمک نماید. هر فردی به طور متوسط باید بین ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر در روز دریافت نماید. برای دریافت فیبر می توانید از منابع فیبر یعنی انواع میوه ها و سبزیجات استفاده نمایید.
        • نوشیدن آب، مصرف کافی این عنصر حیاتی می تواند از طریق نرم نمودن مدفوع به درمان یبوست کمک نماید. میزان آب مورد نیاز در طول روز ۸ لیوان است.
        • تعویض مرتب پانسمان
        • رعایت بهداشت مقعد
        • اجتناب از نشستن بر روی سطوح سخت و کمک گرفتن از بالش دوناتی شکل برای نشستن
        • ورزش و فعالیت بدنی برای بهبود حرکات روده و درمان خشکی مزاج
        • رعایت بهداشت و شستشوی مقعد
        • حمام سیتز، این روش درمان شامل نشستن در آب گرم به مدت ۱۵ دقیقه است. حمام سیتز در بهبود حرکات روده و نیز کاهش درد موثر است.

      بیشتر بخوانید:

      منبع: کلینیک نوین